Bike parts

Wat kan je met een dubbele fietsstandaard?

Een dubbele fietsstandaard is een standaard die bedoeld is om twee fietsen tegelijkertijd te ondersteunen en rechtop te houden. Het bestaat uit twee parallelle armen die uitsteken vanaf een centraal punt en elk eindigen in een kleinere voet die op de grond staat. Wanneer de standaard op de grond wordt geplaatst en de fietsen op de armen worden geplaatst, ondersteunt de standaard beide fietsen in een stabiele positie, wat handig kan zijn bij bijvoorbeeld het parkeren van fietsen in een fietsenstalling.

Een dubbele fietsstandaard kan handig zijn voor bijvoorbeeld gezinnen of vriendengroepen die samen fietsen en hun fietsen bij elkaar willen parkeren. Ook kan het handig zijn voor bedrijven of openbare instellingen die een groot aantal fietsen moeten opbergen. Door het gebruik van een dubbele fietsstandaard kunnen de fietsen op een efficiënte en georganiseerde manier worden opgeborgen, wat ruimte bespaart en het gemakkelijker maakt om de fietsen te vinden en te gebruiken.

Alternatieven van een dubbele fietsstandaard

Er zijn verschillende alternatieven voor een dubbele fietsstandaard die je kunt overwegen, afhankelijk van je specifieke behoeften en de beschikbare ruimte. Enkele voorbeelden zijn:

  1. Enkele fietsstandaard: In plaats van een dubbele fietsstandaard, kun je ook kiezen voor een enkele fietsstandaard, die slechts één fiets ondersteunt. Deze zijn meestal smaller en nemen minder ruimte in beslag dan een dubbele standaard.
  2. Fietsenrek: Een fietsenrek is een stellage waarin meerdere fietsen kunnen worden geparkeerd. Er zijn verschillende soorten fietsenrekken beschikbaar, zoals muurrekken, grondtrekken en overdekte rekken. Fietsenrekken zijn vooral handig als je meerdere fietsen op een kleine ruimte moet parkeren.
  3. Muurbeugel: Een muurbeugel is een eenvoudige manier om een fiets verticaal op te bergen aan de muur. Dit is een goede optie als je weinig ruimte hebt en de fietsen niet op de grond wilt plaatsen.

Dubbele fietsstandaard bij Hollandbikeshop

Hollandbikeshop.com is een online winkel die gespecialiseerd is in fietsaccessoires en -onderdelen, waaronder dubbele fietsstandaards. Ze bieden een breed scala aan dubbele fietsstandaards van verschillende merken en in verschillende maten en kleuren, zodat je er een kunt vinden die perfect bij jouw fiets past.

Hun assortiment omvat dubbele fietsstandaards van merken als Ursus, Hebie, Pletscher, Humpert en meer. De standaards zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van 24 inch tot 28 inch, en zijn gemaakt van duurzame materialen zoals aluminium en staal.