Car parts

Bij een autobedrijf is geen dag hetzelfde

Bij een autobedrijf is geen enkele dag hetzelfde. Niet alleen komen er elke dag andere auto’s binnen voor een keuring of een onderhoudsbeurt, ook zijn er elke dag nieuwe mensen met nieuwe problemen. De autotechniek staat niet stil. Sterker nog, zij is volop in beweging. Wij keken een dagje mee bij een autobedrijf met meerdere vestigingen in de randstad (voor de website, zie: www.smitsauto.nl). Wat komen je als garagist op een dag zoal tegen, en wat voor taken doet een autobedrijf eigenlijk allemaal? Welkom in de wereld van techniek, zaken en transport, een wereld die geen dag hetzelfde is.

Van APK tot airco

Binnen Smits autobedrijf Ypenburg zijn verschillende mensen actief die zich met verschillende zaken bezig houden. Het belangrijkste bij elke garage is en blijft natuurlijk het monteurswerk: na de koffie beginnen de technische mannen met de verschillende taken. Een APK-keuring lijkt geen problemen op te leveren, alleen moet een remblok volgens de expert vervangen worden. Een simpel klusje, dat in overleg met de klant gelijk geregeld wordt. Een andere monteur is een trekhaak aan het monteren op een Dacia Logan. Veel garagewerk bestaat uit onderhoud en reparatie van kleine dingen: een distributieriem vervangen, de airco fixen, dat soort werk.

Verkoop van occasions of gloednieuwe auto’s

Steeds meer autobedrijven zijn steeds completer, en bieden ook andere diensten aan dan alleen reparaties en onderhoud. Vaak kun kun je ook bij de garage terecht voor een occasion: in de showroom staan verschillende modellen. Naast advies over de auto zorgt het autobedrijf ook voor financieel advies, bijvoorbeeld wanneer het gaat om de financiering of het afsluiten van een verzekering. Heel ander werk dan een bandje vervangen! Ook voor het leasen van een auto kun je tegenwoordig bij de garage terecht. Sommige garages verkopen ook geheel nieuwe auto’s. Of het nu gaat om een Opel, Volkswagen, Renault of Dacia: een autobedrijf weet er raad mee.