Event

Hoe maak je reclame op een originele manier?

Als ondernemer probeer je klanten binnen te halen op iedere manier mogelijk. Dit kan via social media, zoals Instagram, Facebook of LinkedIn, maar er bestaat tegenwoordig zoveel meer. Denk aan customised gobos, online marketing, Facebook winacties en nog veel meer. Het is lastig om je doelgroep op een steeds nieuwe manier te bereiken. Het vergt creativiteit en indenkvermogen om nieuwe klanten binnen te halen. Door divers binnen je  manier van reclame te zijn, trek je ook een divers publiek aan. Heelhandig voor jouw sales natuurlijk.

De tips op een rij

Nu ben je vast benieuwd wat de tips zijn en daarom worden ze hieronder kort beschreven:

  • Maak altijd je eigen foto’s in plaats van stockphoto’s te gebruiken. Dat is wel zo origineel en daar trek je meer klanten mee. Die standaard foto’s heeft iedereen al gezien en iedereen ziet ook dat het een standaard foto is. Met originaliteit kom je een stuk verder.
  • Kies voor customised gobos, dit zijn metalen of glazen rondjes waarmee een projector een bepaalde afbeelding kan projecteren op een object. Denk bijvoorbeeld aan een logo geprojecteerd op een heel groot kantoorgebouw. Je kan je eigen gobos laten maken en hiermee in de avond jouw bedrijfslogo projecteren op je bedrijfspand. Hierdoor maak je reclame voor iedereen die langs rijdt.
  • Ga zelf flyeren op straat. Je laat hierdoor je gezicht zien en zo hebben mensen een gezicht achter het bedrijf. Dat kan vaak helpen om die vertrouwensband te creëren. Hiermee haal je gewoon meer klanten binnen en zorg je voor meer winst.

Met bovenstaande tips hebben we naast de standaard manier van reclame voeren verschillende alternatieven aangevoerd en dit is wel echt tof. Door originaliteit in je reclame maak je van jouw bedrijf een lopend reclamepraatje.